Gestió de Grups

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Utilitats > Seguretat >

Gestió de Grups

 

Amb aquesta opció podrem crear, modificar i esborrar grups. Els grups són unes identitats que conformen unes autoritzacions d'accessos que poden ser atribuïts a un o a varis usuaris si comparteixen activitats en comú. Tan sols podran accedir a aquesta opció els usuaris que siguin administradors.

 

 

En aquesta pantalla també es mostra els grups disponibles que han estat creats per l'usuari administrador .

 

Aquest botó ens permet crear nous grups, al clicar-los apareix la següent pantalla :

 

 

Haurem d'indicar el nom del grup i els permisos amb el botó corresponent.  

 

Aquest botó ens permet modificar el nom d'un grup així com canviar-li els permisos. Al clicar-ho surt la següent pantalla.

 

 

Aquest botó ens permet esborrar un grup, al prémer-ho ens demana confirmació .

 

 

En cas de dir-li que Sí el grup s'esborrarà i tots els usuaris que tingui deixaran d'heretar els seus permisos.

 

Permisos

Aquest botó ens permet indicar a quines opcions tindrà accés el Grup.

 

 

Al prémer-ho  presenta la finestra per configurar el grup que s'ha creat.

 

 

Amb aquesta pantalla podrem indicar a quines opcions dels diferents objectes tindrà accés o tindrà bloquejat el grup actual. En el camp Objecte es pot seleccionar el menú principal amb tots els  seus submenús, els  botons de la capçalera i els manteniments que podem restringir.

 

Fent clic sobre la icona de l'estat actual, el podrem canviar, i els estats són els següents :

 

Aquest grup no té definició concreta per a aquesta opció, i en aquest cas s'indicarà valor per defecte, configurable en Opcions Globals.

 

Actiu i Visible, permet de forma específica l'accés a l'opció, per tant estarà visible i accessible (permet canviar el valor del camp)

 

Inactiu i Visible, prohibeix l'accés a l'opció; però deixa que es vegi el contingut. Si és una botonera estarà en mode Sols consulta.

 

Invisible, prohibeix l'accés a l'opció i no deixa veure el seu contingut.

 

El configurat de forma específica en l'usuari té prioritat absoluta, si a un usuari se li assignen els permisos de dos grups les configuracions dels quals entren en contradicció el programa, donarà prioritat en funció de més permís a menys permís.

 

Al prémer el botó dret del ratolí sobre la zona d'explicació dels diferents estats podrem fer una assignació global, utilitzant el menú desplegable :

 

 

Assignar a l'Accés Seleccionat -> Selecciona ho marcat (en aquest cas Accés permès) a l'element individual de la llista d'accessos seleccionat

 

Assignar a tots els Accessos -> Selecciona el marcat a tots els elements de la llista d'accessos.

 

Assignar als Fills -> Selecciona el marcat a tots elements que pengen de l'element seleccionat de la llista d'accessos.

 

Assignar als del Mateix Nivell -> Selecciona el marcat a tots els elements que estan en el mateix nivell de l'element seleccionat.

 

Opcions Globals

Permet indicar el comportament dels manteniments i l'estat per defecte de les opcions quan les hem deixat sense configuració específica.

 

Auto Inserció en Manteniments

Si es marca a l'accedir als manteniments, s'introduirà una referència (Codi) de forma automàtica.

Auto Edició en Manteniments

Si es desmarca s'haurà de clicar el botó d'editar de la botonera si volem canviar el contingut d'un    camp d'un manteniment.

Auto Edició en Línies

Si es desmarca s'haurà de clicar el botó d'editar de la botonera si volem canviar valors d'una línia d'un manteniment.

Sols Lectura Manteniments

si es marca, per defecte, totes les botoneres dels manteniments estaran en mode Sols Lectura

Estat per Defecte

Estat per defecte

Indica l'estat dels camps que no haguem indicat un permís específic i estiguin amb el valor en l'assignació de permisos.